2020 Yılı Benim İçin Nasıl Geçti?

Yazmayalı o kadar uzun zaman oldu ki… Nereden başlamalı, neleri anlatmalı bilmiyorum.

Web sitemi takip edenler bilir. Aslında bu site üzerinde, uzmanlık alanım olan WordPress ile ilgili içerikler yazıyordum. Ancak kişisel deneyimlerime daha çok yer vermek istediğim için, 2020 yılının başında bu siteyi geçici bir süreliğine kapattım. WordPress içeriklerimi, kurumsal firma sitemizin (Wolinka) altına taşıdım => https://wolinka.com.tr.

Amacım; Wolinka tarafındaki teknik süreci tamamladıktan sonra bu siteye dönüp yeniden yazmaya başlamaktı. Tabii ki bu hedefler ve niyetler, istenilen zamanda gerçekleşmedi. Geri döndüğümde 2020 yılının sonu gelmişti 😀

Şimdi 2019’un yazısını tekrar okuduğumda, ne güzel niyetler belirlemişim dedim kendi kendime. Tabii 2020’de bu siteyi kapalı tuttuğum için gelişmelerden haberdar edemedim sizi.

Önce 2019’u özet geçmek gerekirse, evet bisikletle daha fazla hareket halindeydim. Ama gönlümden geçen şehirler arası yolculuğu halen yapamadım. Yine de katladım bisikletimi Ayvalık’a gittim. Orada toplamda 55km’lik bir bisiklet turu yaptım ki, hala tadı damağımda.

Kilo veremediğim gibi, Covid-19’un etkisiyle üzerine 7 kilo aldım 😀

Kişisel içerik üretme ve deneyim aktarma konusunda, gördüğünüz üzere ancak niyetlerime ulaşıyorum.

Günde 4 saat çalışma modeline 2019 yılında geçemedim. Düzenli olarak yaptığım meditasyonla, farkındalığımın daha da yükselmesiyle beraber, 2020 yılında bu çalışma modeline ancak geçebildim.

Evet düzenli olarak meditasyon da yapmaya başladım 🙂 Zihnim sakinleştikçe, farkındalığım arttı. Farkındalığım arttıkça kendime ayırdığım zaman da arttı.

Bunlara ek olarak, konfor alanından çıkıp 24 senedir kullandığım Windows tabanlı bilgisayarları bıraktım. Macbook Pro’ya geçiş yaptım. Geçiş süreci benim için tam olarak bir imtihandı!

Gelelim 2020’ye…

Çok parlak bir yıl olduğunu söyleyemem. Ancak kendi adıma, kayıp bir yıl olduğunu da söyleyemem. Daha çok kendi içime döndüğüm ve hayat amacımı bulduğum ve yenilediğim bir yıldı. Zorlukları olmadı mı, elbette oldu.

Evden çalışmaya ne kadar müsait bir işimiz olsa da, ilk yasaklar başladığında özgürlüğümün kısıtlandığını ve biraz paniklediğimi itiraf etmeliyim. O dönemdeki kaygımı https://youtu.be/fosNxz_amZ8?t=64 şarkının nakaratıyla yönettim 🙂

4 senedir kullandığım diş telleri sonunda çıktı 🙏 Hiçbir zaman sevemedim diş tellerini. Ancak bana çok önemli bir şey öğrettiler. Her şeyin bir adımla başladığını ve küçük adımlarla bile nelerin değişebileceğini bu süreçte öğrendim. Yani işin özünde, istikrar ve disiplin önemliydi.

Her sene yaptığımız Assos tatilini, Covid-19 önlemleri kapsamında bu sene de yaptık. Tabii şartlardan mı dersiniz, korkudan mı dersiniz bilemem de… Her sene yaptığımız kamp tatilini, butik otel tatili ile değiştirdik.

Ailemize iki yeni üye katıldı 🙂 Aras Deniz ve Alp… Çok uzunca süre göremedim yeğenlerimi. Halen birini görebilmiş değilim. Covid-19 ne çok değiştirdi yaşamımızı…

Yeniden müzikle ilgilenmeye başladım. Çocukluğumdan beri piyano çalmayı çok istemiştim. Bu yıl, bana yeni bir hobi hediye etti. Eğer bu konudaki hedeflerimi tutturabilirsem, seneye bu zamanlarda belki bir resital veririm size 🙂

Maalesef düzenli olarak kitap okuyamıyordum yıllardır. Başlıyordum, yarım kalıyordu… Ara verip kitaba tekrar döndüğümde, yeniden başlama ihtiyacım oluyordu. 2020 Ekim ayında aldığım Kindle ile bunu aştım. Fark ettim ki, ekran bağımlılığım çok fazla. Kindle ile bu ekran bağımlığını, pozitif yönde bir hobiye dönüştürüp, 6 kitap bitirdim. Kindle haricinde de 3 kitap okudum. Mutluyum!

2020 yılında nihayet canlı canlı eğitim vermeye başladım 🙂 Her verdiğim eğitimin sonunda, kendi hocalarımın ve ailemizdeki öğretmenlerin değerini daha iyi anladım. Boğazım ve ses tellerim çok yandı çook…

İlgi alanlarımla alakalı eğitimler aldım, kendime yatırım yapmaya özen gösterdim.

Mükemmelliyetçi davranışıma meydan okuyup, biraz vasat olmayı öğrendim. Hayır, hayır halen öğreniyorum 🙂 Zor oluyor ama öğreniyorum.

Bu yazdıklarımın haricinde de ara ara bunalıma girdim 🙂 Hayat amacı ve hedefler belirlemenin, özellikle bu dönemde ne kadar önemli olduğunu anladım. Yaşamımda bunları belirlemediğim zamalarda, yataktan çıkmak istemediğimi fark ettim.

Özetle, yeni yılın ilk günlerinde 2020 yılının kendim için nasıl geçtiğini yazmak istedim. Umarım okuması keyifli bir içerik olmuştur.

Sağlığınızın yerinde olduğu, hedeflerinize ulaştığınız 2021 yılı dilerim. Dikkat edin kendinize, çok sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir